Matej Lavrenčič: Male črne skrbi

Matej Lavrencic: Male crne skrbi

Duhovita pripoved o skrbeh, ki jih prinaša življenje.


Republika Strip #4, februar 2005, A4-, 68 str.
RAZPRODANO!

Prvi samostojni stripovski album Mateja Lavrenčiča Male črne skrbi bo četrti album v zbirki Republika Strip. Male črne skbi Mateja Lavrenčiča prinašajo (na 68. straneh) zaključeno zgodbo o sodobni problematiki, o skrbeh, ki jih prinaša življenje. Duhovita pripoved, ki prikazuje prigode dveh prijateljev, antropomorfnega mačka in psa, ob spoznanju, da je njun vsakdanjik poln majhnih črnih skrbi in njunih poskusih, da se jih rešita, je primerna tudi za mlajše ljubitelje stripa, za stare obupance pa skoraj nujno čtivo.

Bralci revije Stripburger se lahko spomnijo dveh značilnih načinov avtorjevega ustvarjanja: v pixel art tehniki, ki spominja na prvotno računalniško grafiko in na črtno risbo s svinčnikom, ki jo je Lavrenčič obdelal s pomočjo računalnika. Tokrat je avtor črtno risbo grafično nadgradil s črnimi in belimi površinami v kompoziciji, kar daje zgodbi dodatno dinamiko.

O AVTORJU:

Kreativni opus Mateja Lavrenčiča obsega strip, ilustracijo in animacijo. Večino svojih stripov je objavil v reviji Stripburger, leta 1999 je izdal svoj prvi mini-strip album z naslovom »16kb/s«, sledila pa sta še mini albuma »1.1.2000« in »The Prince of Golovec«. Slednji je primer Lavrenčičeve pixel art tehnike, ki ga je inspirirala enostavna likovna podoba Commodorjevih igric. Avtor je pravzaprav ustripil računalniško igrico. »The Prince of Golovec« je izšel v zbirki mini albumov Miniburger, ki jo je leta 2000 izdal Stripburger. Za svoj prvi animirani film »Dušan« (2002), je na 2. Bienalu slovenske animacije v Izoli prejel priznanje za najboljši debitantski film, na VII. Festivalu neodvisnega filma in videa Slovenije leta 2002 pa priznanje za drugo mesto med animiranimi filmi. Male črne skrbi so Lavrenčičev prvi “veliki” strip album.

Save

Save


SaveIzdajatelj: Forum Ljubljana / posebna izdaja revije Stripburger /zbirka Republika Strip #4, februar 2005.
Gl. in odg. urednica zbirke: Katerina Mirović.
Tisk: Medium, d. o. o., Žirovnica.
Izdajo te publikacije je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo RS.
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v naši spletni striparni in v vseh stripu prijaznih knjigarnah.
Za informacije in recenzijske izvode pišite na: burger@mail.ljudmila.org.

Save