Martin Ramoveš: Po robu

MARTIN RAMOVEŠ: Po robu
samostojna stripovska razstava & koncert
Galerija K18, Maribor
ODPRTJE: petek, 18. oktober 2019, ob 19. uri /do 14. 11./
KONCERT: petek, 18. oktober 2019., Vetrinjski dvor, ob 21. uri


Razstava spremlja Stripburgerjevo izdajo novega stripovskega albuma Rob – zbadljivi poet v stripu in glasbi, s katerim se je Martin Ramoveš tokrat poklonil pesniku in satiriku Ivanu Robu (1908–1943). Gre za biografsko zgodbo o življenju in delu dandanes nekoliko pozabljenega avtorja, katerega večplastno osebnost nam Ramoveš predstavlja s ključnimi dogodki njegovega prekratkega življenja. Strip spremlja tudi najnovejši studijski projekt Martin Ramoveš Banda – glasba s pesmimi Ivana Roba – in tako bo odprtje razstave pospremljeno še s koncertnim nastopom.

MARTIN RAMOVEŠ (1989) deluje kot stripovski avtor in glasbenik. Leta 2015 je zaključil študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer je za svoje diplomsko delo prejel tudi fakultetno Prešernovo nagrado. V središču njegovega ustvarjanja je pisanje besedil, katerih izrazno moč preizkuša tako v stripovskih sekvencah kot v glasbeni interpretaciji. S svojo blues rock skupino Martin Ramoveš Band je v preteklosti izdal več plošč; najnovejši album z naslovom Rob je njihov tretji glasbeni projekt, dopolnjen s stripovskim albumom.

Razstava bo na ogled do 14. 11. 2019.
Odpiralni čas galerije: pon.–pet.: 14.00–18.00.


Foto: DK
Koprodukcija: Pekarna Magdalenske mreže in Narodni dom Maribor, sofinancerji: MOM in JAK; v okviru spremljevalnega programa festivala stripa Tinta.