Ciril Horjak: Mostovi 1

mostovi_01

Od Raven prek Ljubljane do Varvarina in Zemun – Ciril in Mišima na tajni misiji pod taktirko dr. Horowitza in drugih slovenskih in srbskih tajnih agentov stripa.


zbirka Republika Strip #8, maj 2007, 64 čb str., A4

6,00 Dodaj v košarico

Mostovi 1 / Ravne – Ljubljana – Varvarin – Zemun
stripovska knjiga Cirila Horjaka alias dr. Horwitza in sodelavcev (Iztok Lovrić, Gašper Rus, Mr. Stocca)

Ciril in Mišima pristaneta v Srbiji; Ciril po naključju, Mišima pa s tajno nalogo. Čeprav je poletje, na jugu Balkana pada sneg! Mišima ve, da ne gre za podnebne spremembe, ampak za čisto pravo zarota nacionalistične desnice in multinacionalk! Bo japonski miši uspelo rešiti Srbijo in svet? Prebrati boste morali strip, da boste odkrili, ali bo Mišimi nerodni Ciril pri tem v pomoč ali v napoto.

Večletni projekt Mostovi Cirila Horjaka nadaljuje sicer kontinuirano sodelovanje slovenskih in srbskih avtorjev stripa ter predstavljanje njihovih del v obeh državah. Mostovi so metafora sodelovanja in povezovanja, obenem pa tudi glavna tema stripov, s katerimi pri projektu sodeluje šest srbskih avtorjev: Miroslav Lazendić, Maja Veselinović, Vladan Nikolić, Mr. Stocca, Aleksander Zograf in Wostok v navezi s Profijem (A. Opačić), Rashidom (R. Popović) in Moskovskim.

V letu 2007 sta se dr. Horowitzu pridružila še Gašper Rus in Iztok Lovrić, rekrutiral pa je še druge slovenske tajne agente…

GAŠPER RUS je umetnik iz ozadja, ki je na svoja pleča prevzel levji delež vizualizacije tega maratonskega projekta, mu dal nov zagon in ga ponesel v narativne višave.

IZTOK LOVRIĆ, gledališki režiser, je najboljši neodvisni scenarist v državi, ki je krotil zgodbo in skrbel za dramski lok. Naloga se je hitro izkazala za nemogočo (?).

CIRIL HORJAK je poklicni ilustrator in priložnostni oblikovalec, po srcu pa stripo-risec in voditelj stripovskih delavnic. Prvemu samostojniemu albumu Ride je sledila serija avtorskih mini stripov in izobraževalnih minijev za otroke, že legendarna Najmanjša velika enciklopedija stripa. Ima prefinjen občutek za linijo, a slab občutek za čas.

PREDSTAVITEV PUBLIKACIJE MOSTOVI:
Festival Refract, Srbija, maj 2007
Dom Omladine, 28. maj 2007
SKC, Beograd, 30. maj 2007


Izdajatelj: Forum Ljubljana / posebna izdaja revije Stripburger /zbirka Republika Strip #8, maj 2007, cena: 6 €.
Zgodba in risba s peresom: Ciril Horjak. / Stroyboard in risba s svinčnikom: Gašper Rus. / Sodelavec pri scenariju: Iztok Lovrić. / Avtor stripa Ko sem bil majhen: Mr. Stocca. / Oblikovanje naslovnice: Ciril Horjak. / Jezikovni pregled: Mojca Lotrič.

Gl. in odg. urednica zbirke: Katerina Mirović.
Tisk: Medium, d. o. o., Žirovnica.
Izdajo te publikacije je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo RS. Pri stripu je sodeloval Kulturni front Beograd.
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v naši spletni striparni in v vseh stripu prijaznih knjigarnah.
Za informacije in recenzijske izvode pišite na: burger@mail.ljudmila.org.