Na jug!

Stripburger v gosteh na 12. festivalu Tenderete v Valenciji
7.-11. junij 2016, Valencija, Španija

Stripburgerjeva ekipa tokrat potuje na jug, natančneje v špansko Valencijo, kjer se bomo predstavili v okviru 12. edicije festivala Tenderete. Gre za festival neodvisne avtorske produkcije, na katerem se dvakrat letno zbere pisana druščina ustvarjalcev, aktivnih na področju stripa, grafične in zvočne umetnosti. Festival je v petih letih delovanja z živahno, drzno in gostoljubno držo dodobra prevetril domačo umetniško sceno. Prirejajo razstave, delavnice, pogovore, koncerte in druge dogodke, sodelujejo s striparskimi in umetniškimi iniciativami po Evropi in svetu ter spodbujajo razvoj neodvisne stripovske scene in umetniške produkcije.

Srčiko festivalskega dogajanja predstavlja dvodnevni razstavni in prodajni sejem za stripe, zine, grafike in druge samozaložniške projekte, kjer se bo s svojimi izdajami predstavil tudi Stripburger. Slednjega bosta zastopala člana uredniške ekipe David Krančan in Tanja Skale.

Gostovanje v Valenciji bomo začinili še z razstavo v knjigarni in galeriji Estudio 64, kjer bodo na ogled sitotiskani plakati iz projekta Pozor,delo!, v kulturnem in socialnem centru CSOA L’Horta, enem od središč alternativne kulture v Valenciji, pa bo se bo odvila projekcija animiranega filma Stripburger v gibanju v režiji Borisa Dolenca, ki ji bo sledil pogovor o fenomenu Stripburgerja in slovenski stripovski sceni.

 

tenderete-expo tenderete-stripburger

7. – 9. junij: Stripburger: Pozor,delo! (razstava)
Estudio 64, Valencija

9. junij: Stripburger v gibanju (projekcija animiranega filma); Stripburger: slovenska scena (pogovor)
CSOA L’Horta, Valencija

10. – 11. junij : ‘Small press’ sejem (sejem stripov, zinov, grafik in drugih samozaložniških projektov)
Espacio Periférico, Valencija

Skratka, če boste v času festivala slučajno počitnikovali v Valenciji, lepo vabljeni, da se nam pridružite! Salud!

Mednarodno gostovanje revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS.

 

IMGP4070  IMGP4065 IMGP4060

IMGP4095 IMGP4090 IMGP4084 IMGP4081 IMGP4080 IMGP4079 IMGP4078 IMGP4074

foto: Julio Antonio Blasco López & Estudio 64

Save

Save