Kam? V Gent!

lesvoizines1_small

Stripburger na festivalu Les VoiZines: Zine Happening IV,
5. in 6. maj 2018, Gent, Belgija

Stripburgerjev kolektiv je nemiren kolektiv, kot morski pes, ki se nenehno mora gibati, da bi obstal. Napadamo sveža žarišča in brsteče stripovske scene, odkrivamo nove avtorje in nepoznana imena, zato redno obiskujemo tudi stripovske festivale po celi Evropi, in letos je eden od teh Zine Happening IV, festival neodvisne avtorske in zin produkcije, ki bo potekal med 5. in 6. majem v Gentu v flamskem delu Belgije.

Stripburger se bo v Gentu predstavil z razstavo sitotiskanih plakatov in naslovnic revije, posvečeno četrt stoletja neprestane stripovske produkcije in izdajateljstva, ki bo na ogled v času trajanja festivala v muzeju MIAT. Gostujoča urednika revije, David Krančan in Bojan Albahari, bosta predstavila primer Stripburgerja in 25 let izkušenj s stripovskim udejstvovanjem kot primer dobre prakse in dolgoživosti. Udeleženci predavanja bodo spoznali težave in izzive, pa tudi rešitve in recepte, ki jih je kolektiv razvil v svojem dolgem obstoju. Aktualne Stripburgejeve izdaje pa bodo vsem stripa željnim obiskovalcev na voljo na sejmu samozaložnikov in neodvisnih malih založnikov, ki bo potekal v okviru festivala. Gost na Stripburgerjevi stojnici bo domači ilustrator in stripar miha ha.

Ponovno bomo tako udarili v samem srcu evropske stripovske tradicije in tam širili stripovski evangelij neopredeljenim, kar se morda zdi pogumna in drzna gesta, a je vendarle tudi tista, ki prinaša dodatne koristi.


PROGRAM:
sobota, 5. maj, 12.00 – 18.00, nedelja, 6. maj, 11.00 – 17.00, muzej MIAT, Gent, Belgija
razstava “Stripburger v tisku” in stojnica na sejmu

nedelja, 6. maj, 14.00, muzej MIAT, Gent, Belgija
predavanje “Primer Stripburger”

………………………………………………………..
Organizator festivala: Les VoiZines
Mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS.