Ola Madrid!

ANIMAL COLLECTIVE
Nove iniciative v evropskem stripu
mednarodna skupinska razstava
CentroCentro, Madrid, 30. 9. 2016 – 29. 1. 2017

ANIMAL_CARTEL

Stripburger že od samih začetkov kontinuirano deluje na mednarodnem stripovskem prizorišču, sodeluje s striparskimi iniciativami po Evropi in spodbuja razvoj neodvisne stripovske scene in avtorske produkcije. Rezultat predanosti, vztrajnosti in trdega dela ekipe je tudi povabilo k sodelovanju na mednarodni skupinski razstavi z naslovom “Animal Collective” v Madridu, ki je posvečena drznim in neodvisnim stripovskim in grafičnim kolektivom iz različnih evropskih držav.

Stripburger se v sklopu razstave predstavlja z izborom plakatov in naslovnic, ki so jih za revijo in njene posebne izdaje oblikovali razni domači in tuji stripavtorji ter animiranima filmoma Stripburger v gibanju in Wanted, ki sta pod režisersko taktirko Borisa Dolenca nastala po stripih iz revije.

Poleg Stripburgerja se bodo na razstavi predstavili tudi mnogi drugi evropski stripovski kolektivi, kot so avstrijski Tonto, belgijski Frémok, italijanski Crack, finski Kutikuti, norveški Dongery, latvijski kuš!, izraelski Actus Comix ter izbrani domači kolektivi.

Razstavo organiza kulturni center CentroCentro iz Madrida in bo na ogled vse do 29. januarja 2017.
Kuratorja razstave sta Alberto García Marcos in César Sánchez.

Skratka, če se boste kaj potepali po Madridu, vabljeni, da si ogledate tudi razstavo Animal Collective!

 

IMG_4118 IMG_4159 IMG_4164IMG_4165IMG_4201

 

IMG_4203