POZOR, DELO! v Franciji

1801149_696413173742134_851425623_o

Stripburgerjeva razstava Pozor, delo! / Attention, work! nadaljuje svojo mednarodno popotovanje – od 4. aprila do 29. aprila 2014 bo na ogled v Le Garage L. v Forcalquieru, Francija.  

Le Garage L. je generator nove umetniške produkcije, vezane na grafiko in strip. Je umetniški kolektiv in produkcijski studio. Povezujejo se z drugimi avtorskimi skupinami in lokalnimi institucijami, razkrivajo in soustvarjajo nove umetniške smernice ter organizirajo raznovrstne dogodke, kot so razstave, delavnice in predstavitve, ukvarjajo  pa se tudi z založništvom. V svoje projekte aktivno vključujejo tudi publiko. Že osmo leto zapored svoj delovni prostor namenjajo prezentaciji projektov sorodnih producentov in samostojnih avtorjev.

Stripburgerjeve barve bosta na jugu Francije zastopala stripovska avtorja David Krančan in Jakob Klemenčič. 5. in 6. aprila 2014 bosta ustvarjala grafičnem studiu le Garage L., ki omogoča uporabo različnih grafičnih tehnik.

Delovno sodelovanje se bo nadaljevalo tudi v mesecu maju, ko bo bo v Le Garage L. ustvarjal in razstavljal še en Stripburgerjev dolgoletni sodelavec, priznani finski stripovski ustvarjalec Jyrki Heikkinen.

 

Razstava Pozor, delo! v Le Garage L, Forcalquier, Francija, 2014 Fotografije: Le Garage L

Razstava Pozor, delo! v Le Garage L, Forcalquier, Francija, 2014
Fotografije: Le Garage L