Saluti da Roma!

11955

Stripburger se predstavlja na 13. festivalu Crack!
22. – 25. 6. 2017, Rim, Italija

Romansko-latinski svet v zadnjem času izkazuje izredno zanimanje za sodobni avtorski strip, zato se je tričlanska Stripburgerjeva ekipa nujno morala odpraviti tudi v večno mesto.

Festival Crack!, ki tradicionalno poteka v slikoviti rimski trdnjavi Forte Prenestino, je namrec največji italijanski festival alternativnega in neodvisnega stripa, grafike in tiskane umetnosti. Letošnja, že 13. edicija bo med 22. in 25. 6. gostila množico sejemskih razstavljalcev iz domala vseh koncev sveta, vse skupaj pa bo spremljal bogat spremljevalni program, v okviru katerega bosta prikazana tudi dva animirana filma, ustvarjena po Stripburgerjevih stripih  (Stripburger in motion ter Wanted v režiji Borisa Dolenca), ter  kratek eksperimentalni animirani film Andreja Štularja (Blu).
Naša ekipa bo skupaj z grafičnim mojstrom Alkbazzom iz Francije izvajala delavnico linoreza, s portugalskim kolektivom Arara pa ustvarila stripovski mural. Najživahnejši del festivala pa bo zagotovo štiridnevni sejem stripov, zinov, plakatov in drugih umetniških tiskovin, kjer bomo obiskovalcem predstavili naše izdaje ter druge tiskane dobrote.

Celoten program festivala najdete tukaj.

Stripburgerjevo legijo, ki se je podala v večno mesto, sestavljajo Andrej Štular (stripar), David Krančan (stripar in urednik) in Bojan Albahari (urednik in publicist).

Čisto resno: veni, vidi, brez vicev.

Mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).

Save

Save

Save

Save

Save

Save