Stripburger 61

NASLOVNICA: Bendik Kaltenborn (Norveška)
STRIPI: Kristoffer Kjølberg, Inga H. Sætre, Sindre W. Goksøyr, Christopher Nielsen, Bendik Kaltenborn, Lars Fiske, Martin Ernstsen, Anna Fiske, Jason (Norveška), Lars Sjunnesson (Švedska, Nemčija), Alex Potts (Velika Britanija), David Krančan, Martin Ramoveš, Kaja Avberšek (Slovenija)
INTERVJU: Jason (Norveška, Francija)
NORVEŠKI STRIPI: Erle Marie Sorheim
RECENZIJE: Ana Bogataj (Brecht Evens: The Making Of), Koco (J. Lambert: Anne Sullivan and the Trials of Helen Keller), Gašper Rus (Strip-o-kritika)
ZADNJA PLAT: Lars Fiske (Norveška)


maj 2013, 96 strani
RAZPRODANO


Nova številka Stripburgerja je zares nekaj posebnega. Aha, pa smo spet tam. Zakaj pa tokrat, boste rekli? Ker Stripburger še nikoli v svoji dolgoletni zgodovini ni bil tako barvit! Kar je res, je res. Pred vami je natisnjen dokaz. Namesto standardnih osmih barvnih strani, jih je tokrat kar triintrideset!Razlog za to je norveški blok, ki predstavlja razvito in očitno barvito stripovsko žarišče, kjer dobrih striparjev ne manjka. Med njimi so tako stari kot novi znanci naše revije: Jason, Bendik KaltenbornLars FiskeKristoffer KjølbergChristopher NielsenAnna Fiske, Inga H. SætreSindre W. Goksøyr in Martin Ernstsen.

Pomesti smo torej morali ostale stripovske prispevke v naslednjo številko in pustiti prostor severu. Blok se je razširil na sosesko in temu primerno dolg je informativni tekst o norveški stripovski sceni, ki ga je spisala novinarka in prevajalka Erle Marie Sørheim. A ne skrbite, naše mesto je kljub temu še vedno multinacionalno: slovensko bero nosita Martin Ramoveš in David Krančan, britansko zastavo vihti Alex Potts, švedsko/nemško navezo zastopa naš stari znanec Lars Sjunnesson z že tretjim delom mini serije o barabi Åkeju. Poplavi v mestu dobrih stripov so podlegli tudi teksti. Teh je manj, nadaljuje se teoretična rubrika Raz, dva, strip!, v čast nam je bilo intervjuvati norveškega stripovskega nomada Jasona. Za nameček je tu, kot vedno še domačijsko-svetovljanski venček recenzij, ki so ga spletli naši redni recenzenti Ana BogatajGašper Rus in Koco.

Izdajatelj: Forum Ljubljana.
Revijalna izdaja / maj 2013, A4-, 96 strani (33 barvnih strani), natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 2,50 € (v Sloveniji).
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v vseh stripu prijaznih knjigarnah, vabimo pa vas tudi k nakupu v naši spletni striparni.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org.
Revijo Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).

Save