Španska vročica

gutterfest-www

Stripburger se predstavlja na festivalu Gutter Fest!
19. – 20. maj 2017, Barcelona, Španija

 

Stripburger se ponovno podaja na Iberski polotok.  Tokrat bo gost barcelonskega festivala Gutter Fest, ki bo potekal med 19. in 20. majem, in je posvečen samostojnemu založništvu.

V Španiji, kot tudi drugje, trenutno močno razsaja samozaložniški in zinaški virus, ki sprošča kreativnost mnogih mladih avtorjev. Ti, naveličani čakanja na vrsto pri uveljavljenih publikacijah in založbah, sami ustanavljajo svoje, se samoorganizirajo in samoizdajajo. V tem kreativnem kotlu se skrivajo mnogi priboljški, pardon, obetavni mladi stripovski risarji. Kopica teh se s svojimi stripi predstavlja tudi v novi, 69. številki Stripburgerja, ki bo premiero doživela prav na barcelonskem dvodnevnem sejmu samozaložnikov in neodvisnega tiska, ki letos gosti preko 130 kolektivov iz celega sveta.
Lokalnemu občinstvu, ki je izredno naklonjeno grafičnim žanrom, se bomo predstavili še z razstavo plakatov Pozor, delo!, ki so nastali ob boku naše zadnje mednarodne stripovske antologije Workburger, in predstavili delovanje našega kolektiva in revije, ki letos beleži 25. obletnico. Poleg tega bomo na festivalu prikazali tudi  animirani omnibus Stripburger v gibanju in animirani slovenski vestern Wanted, ki sta pod režisersko taktirko Borisa Dolenca nastala po stripih iz revije.

Tako kot vsak festival, bo tudi ta odlična priložnost za spoznavanje novih založniških partnerjev in nadobudnih ter obetavnih avtorjev. Na sceni že pošteno vre, zato kdor prej pride, prvi pobere smetano.

Dobrote španske neodvisne stripovske scene bodo z veliko žlico zajemali David Krančan, Bojan Albahari (člana uredništva Stripburgerja) in Martin Ramoveš (stripar).

___________________________________________________________________

Stripburger na poti:
Oslo Comics Expo, 9. – 10. 6. 2017, Oslo, Norveška
Crack!, 22. – 25. 6. 2017, Rim, Italija

Mednarodna gostovanja revije Stripburger prijazno podpira Javna agencija za knjigo RS (JAK).