Strip v šoli – delavnica

Živel strip! Živela animacija! 23

Strip v šoli – delavnica za pedagoge z Davidom Krančanom
OBRAT – prostor umetnosti in participacije, Trg revolucije 9, Maribor
torek, 14. 2. 2022, 16.00−19.00
prijave: info@pekarnamm.org

 

V okviru mladinskega natečaja Živel strip! Živela animacija! 23 pripravljamo v torek, 14. februarja 2023, v Mariboru izobraževanje za pedagoge osnovnih in srednjih šol s stripovskim avtorjem Davidom Krančanom.
S triurno delavnico želimo podpreti učiteljice in učitelje v raziskovanju medija stripa ter jih spodbuditi, da dela svojih učenk_cev in dijakinj_ov prijavijo na natečaj.

POTEK DELAVNICE (trajanje: 3 ure):

• Delavnico bomo začeli s projekcijo in predavanjem o zakonitostih stripovskega pripovedovanja. Spoznali se bomo s pojmi, specifičnimi za stripovsko snovanje (kader, rakurz, soležnice, pasica ipd.).
• Razčlenili bomo različne tipe in formate stripovskih pripovedi.
• Preudarili bomo, kako zastaviti delavnico za različne starostne skupine in kako razporediti čas vodenja delavnic stripa. Pogledali si bomo dobre in slabe prakse.
• Delavnica bo obsegala tudi izvedbeni del, kjer bo imel vsak udeleženec_ka možost izdelave lastnega kratkega stripa. Risarsko znanje ni potrebno. Izvedbeni del delavnice se bo osredotočal na jasnost pripovedovanja znotraj zakonitosti stripovskega medija.

 

V OBRATu je do 18. februarja na ogled tudi razstava Pogled v prihodnost slovenskega animatorja Timona Ledra in italijanskega striparja Romea Toffanettija, ki služi kot inspiracija in vsebinsko izhodišče za stripe in animacije, ki jih bodo izdelovali učenci in dijaki. Šolske skupine si lahko razstavo ogledajo vse do 17. 2. 2023.

Za prijavo na delavnico ali obisk razstave s šolsko skupino pišite na: info@pekarnamm.org

Več informacij o natečaju Živel strip! Živela animacija! 23: www.zivelstrip.net
Rok za oddajo del na natečaj: 15. 3. 2023.

 


Odpiralni čas galerije: vsak delavnik med 13.00 in 18.00.
Organizacija: Stripburger/Forum Ljubljana in Pekarna magdalenske mreže