Stripburger 2019 – poziv avtoricam in avtorjem!

OpenCall-Stripburger

Še mlado leto 2019 kliče po svežih in drznih stripovskih zgodbah! Zatorej zavihajte rokave, ošilite svinčnike, naostrite peresa, priklopite grafične tablice in na delo: vaše kratkometražne stripovske stvaritve pričakujemo na: burger@mail.ljudmila.org.


ROK ZA ODDAJO: 10. marec 2019


NAVODILA ZA PRISPEVKE:

… FORMAT:
Format revije je 27 x 19 cm (pokončen).

… ČB vs. BARVNI STRIPI:
Na Stripburgerju še zmeraj prisegamo na črno-bele stripe (kaj nam bodo barve, če ni žmohtne zgodbe!), seveda pa nam lahko pošljete tudi barvne stripe. Zaradi omejenega obsega razpoložljivih barvnih strani, se na objavo v reviji lahko čaka nekoliko dlje časa. Tehnika je poljubna.

… PRIPRAVA DATOTEK:
Zaželjeni datotečni format za digitalizirane prispevke je TIFF ali PDF (600 dpi lineart za čb stripe oziroma 300 dpi grayscale za sivinske in barvne stripe).
V predogled nam pošljite datoteke z nizko ločljivostjo  v formatu JPG  ali PDF, za datoteke visoke ločljivosti vas bomo prosili naknadno.

… DOLŽINA:
Do 12 strani za črno-bele stripe, do 8 strani za barvne stripe. Daljše stripe sprejemamo le po predhodnem dogovoru.

… JEZIK:
slovenski / angleški.

… TEMA:
poljubna.

… ROK ZA ODDAJO:
10. marec 2019.

… POŠLJI NA:
burger@mail.ljudmila.org
Pripišite ime, priimek, lahko tudi spletno stran.

Uredništvo revije si pridržuje pravico, da odloči o objavi ali zavrnitvi vsakega prispevka. Izbrani prispevki so objavljeni v papirnati in elektronski obliki. Prispevki niso honorirani. Vsakemu objavljenemu avtorju ali avtorici pripada do pet brezplačnih izvodov revije.
Vas zanima še kaj? Vprašajte nas. Pišite nam na burger@mail.ljudmila.org.

Vaše stripe z zanimanjem pričakujemo! Še skriti in neziživeti stripovski talenti dobrodošli!


ilustracija: Kaja A.