Stripburger 2021: naročniški paketi

PRIVOŠČI SI STRIPBURGER: POSTANI NAŠ NAROČNIK!

Si strasten in reden bralec naših stripov ali pa bi to rad postal? Naroči se na Stripburger! Lahko se naročiš samo na revijo ali cel paket letošnjih izdaj – z zajetnim popustom!

Izbiraš lahko med TREMI NAROČNIŠKI PAKETI po zelo prijaznih cenah in BREZ STROŠKOV POŠTNINE.


DVOJNI STRIPBURGER 2021 = 10 €
2 revijalni izdaji: Stripburger #77 in #78

STRIBURGER DELUXE 2021 = 41 € (redna cena: 61 €)30 %
7 publikacij: Stripburger #77 in #78, Charles Burns: Črna luknja, Vid Černivec: Prazgodovinska izmena, Andrej Štular: Ostri ritmi, Janez in Martin Ramoveš: Kontrabantarji, Kaja Avberšek: Knjiga z jajčki

STRIPBURGER DELUXE SPECIAL 2021 = 67 € (redna cena: 103 €)35 %
9 publikacij: Stripburger #77 in #78, Charles Burns: Črna luknja, Vid Černivec: Prazgodovinska izmena, Andrej Štular: Ostri ritmi, Janez in Martin Ramoveš: Kontrabantarji, Kaja Avberšek: Knjiga z jajčki  + Vurnik & Smiljanić: Jože Plečnik (1872–1957), Tardi/Vautrin: Krik ljudstva

Naročila in vse ostalo sprejemamo na: burger@mail.ljudmila.org.

PROGRAM IZDAJ 2021 lahko prelistaš TUKAJ >>


 

PROGRAM STRIPBURGERJEVIH IZDAJ 2021

S stripi se lahko celo sredi epidemije odpravite na potovanje v bližnje in daljne kraje, zato vam bomo tudi v letu 2021 pripravili cel paket zanimivega stripovskega branja.

REVIJA STRIPBURGER: SVEŽINA, DRZNOST IN POGLOBLJENA REFLEKSIJA

Stripburger #78: Geffen Refaeli

Tako v pomladanski kot jesenski številki ene in edine revije Stripburger vas čaka raznolika bera avtorskega stripa domačih in tujih avtorjev. Navezali smo stike s tajvansko stripovsko sceno in izraelskim kolektivom Humdrum, pobarali naše stare stripovske znance, kaj novega ustvarjajo, ter poiskali mnogo novih, še svežih imen v svetu stripa, ki vas bodo navdušila s svojimi inovativnimi stripovskimi pristopi. Stripov pa ne bomo le brali, ampak o njih tudi razmišljali in o njih pisali, zato bo tudi naša priloga Čitanka polna raznovrstnega materiala.

IZVIRNE DOMAČE STRIPOVSKE IZDAJE

Andrej Štular: Ostri ritmi (maj 2021); Janez in Martin Ramoveš: Kontrabantarji (september 2021)

V okviru projekta Živel strip! Živela animacija! mini stripovski prvenec Prazgodovinska izmena o vsakdanu dveh dinozavrov pripravlja srednješolec Vid Černivec, razveselili se bomo trojice novih izdaj naših “hišnih” stripovskih mojstrov in mojstrice – zbirke vizualnih interpretacij poezije Srečka Kosovela z naslovom Ostri ritmi izpod peresa Andreja Štularja, poetičnega poljanskega vesterna Kontrabantarji  Martina Ramoveša (scenarij je delo Janeza Ramoveša) in Knjige z jajčki Kaje Avberšek, špasne stripovske kuharice zažvrkljanih receptov ter različnih žmohtnih zanimivosti iz sveta jajčk.

Kaja Avberšek: Knjiga z jajčki (november 2021)

KLASIKA SVETOVNEGA STRIPA

Zbirko Ambasada Strip bo obogatil prevod monumentalne mojstrovine svetovnega avtorskega stripa – Črne luknje, ki jo je kultni ameriški stripar Charles Burns ustvarjal kar 10 let. Gre za delo, ki se poigrava s formo grozljivke, jo presega in z močno ekspresivnim likovnim izrazom pripoveduje zgodbo o odraščanju in drugačnosti, polno simbolov in metafor, ki dandanes le še pridobiva na aktualnosti – strip govori o čudni bolezni, skrivnostni okužbi, ki se v 70. letih v Seattlu širi med najstniki. Strip, ki obsega kar 368 strani, je v slovenščino prevedel Bojan Albahari, spremno besedo pa je prispeval Gašper Rus.

Charles Burns: Črna luknja (marec 2021)

POSEBNI IZDAJI 2021: 150 LET – JOŽE PLEČNIK IN PARIŠKA KOMUNA

Stripovsko letino pa bosta obogatili še dve prav posebni, jubilejni izdaji, ki bosta obeležili dve pomembni obletnici.

Že uveljavljeni tandem, zgodovinar dr. Blaž Vurnik in stripar Zoran Smiljanić, se je po stripovski biografiji Cankarja lotil še enega velikana slovenske kulture in ustvaril strip o Jožetu Plečniku (1872–1957), arhitektu, ki je v prvi polovici 20. stoletja s svojo arhitekturo močno zaznamoval videz slovenske prestolnice. Stripovska biografija bo izšla v sodelovanju z MGML (Muzej in galerije mesta Ljubljana) v okviru obeležitve 150-letnice Plečnikovega rojstva, ki jo bomo praznovali prihodnje leto.

Vurnik & Smiljanić: Jože Plečnik (1872-1957)

150 let pariške komune bomo v sodelovanju z Založbo ZRC obeležili s prevodom monumentalnega dela Krik ljudstva, ki ga je po adaptaciji istoimenskega zgodovinskega romana francoskega romanopisca in filmskega ustvarjalca Jena Vautrina ustvaril priznani stripovski mojster Jacques Tardi. Strip je originalno izšel v 4 albumih, slovensko izdajo pa načrtujemo v 2 knjigah – prvi del bo izšel jeseni 2021, drugi del pa v začetku leta 2022. Strip bo v slovenščino prevedla Suzana Koncut.

Vautrin/Tardi: Krik ljudstva (september 2021)

Pripravite se na nova popotovanja v stripovska prostranstva!

Prelistaj tudi naš MINI KATALOG STRIPOVSKIH IZDAJ 2021, kjer najdeš tudi podrobnejše opise!


Zakaj se naročiti na Stripburger?
Letna naročnina se splača:

  • še sveže stripovsko čtivo te bo pričakalo v domačem nabiralniku,
  • naročniki stripe berejo vsaj 30 % ceneje,
  • zagarantirano širjenje stripovskih obzorij,
  • branje stripov zmanjšuje stres in pripomore k odpornosti imunskega sistema,
  • podpreš vse, ki se ukvarjamo s stripom in druge ogrožene vrste.

Na Stripburger se lahko naročiš kadarkoli med letom.
In še to: naročnina na Stripburger je lahko tudi super (in poceni!) darilo!

Kako se naročim?
Preprosto! Pošlji mail s svojimi podatki (ime, priimek, naslov za pošiljanje in naslov plačnika, če ni isti kot naslovnik) na burger@mail.ljudmila.org. Pripiši še izbrani naročniški paket, vse ostalo pa uredimo mi.


Stripburgerjeve izdaje v letu 2021 sofinancira Javna agencija za knjigo RS.