Stripburger 62

NASLOVNICA: Gunnar Lundkvist (Švedska)
STRIPI: Lars Sjunnesson (Švedska, Nemčija), Peter Lally, Alex Potts (Velika Britanija), Izar Lunaček, David Krančan, Gašper Rus (Slovenija), Gunnar Lundkvist, Anna Ehrlemark (Švedska), Matieu Z, Florent Ruppert & Jérôme Mulot (Francija), Marcos Farrajota (Portugalska)
INTERVJUJA: Gunnar Lundkvist (Švedska), Marcos Farrajota (Portugalska)
RECENZIJE: Domen Finžgar (Florent Ruppert & Jérôme Mulot: Barrel of Monkeys), Koco (Gašper Rus & Žiga Valetič: Gugalnica), Gašper Rus (A. Rozman Roza & Dr. Horowitz: Veronika Faronika), Bojan Albahari (Izar Lunaček: Metamorphose Antropomorphice), Laura Teixeira (Brazilija)
HRBTNA STRAN: Andrej Štular (Slovenija)


december 2013, 96 strani

2,50 Dodaj v košarico

Stripburger številka #62 prihaja na prvi tir, zadnji peron leta 2013. Vsi stripa željni bralci, le urno vstopite! Naj se avantura v krasni svet novih striparij začne!

Potovanje pričenjamo s Propadom starega sveta, četrtim delom serije Larsa Sjunnesona (SE/DE) o Åkeju Jävlu. Za redne bralce Stripburgerja bo še kako zanimiv uvodni razmislek o tem (anti)junaku našega časa, ki ga je brez dlake na jeziku spisal skrivnostni Toby Esterhase.

Mednarodno zastavljeno pot strumno nadaljujemo v družbi Petra Lallyja (UK) in Alexa Pottsa (UK) ter se ustavimo v eni od stockholmskih knjigarn na skodelici čaja z Gunnarjem Lundkvistom (SE), ki smo ga zvabili na plano oz. v mesto iz ustvarjalne tišine švedskih gozdov in z njim opravili intervju. Ta je hkrati tudi napoved slovenske izdaje zbirke stripov o njegovem zvestem sopotniku, mačku Klass Kattu, ki vas pozdravlja tudi z naslovnice. V drugem, precej bolj zajetnem intervjuju pa bomo spoznali Marcosa Farrajoto (PT), neutrudnega akterja portugalske underground stripovske scene. Intervjujema seveda delata družbo tudi reprezentativna stripa obeh avtorjev.

Na barvnih straneh je ponovno z nami Anna Ehrlemark (SE), redna potnica na relaciji Ljubljana – Stockholm,  pot v še nevidene širjave stripa pa nadaljujemo v družbi trojke nadvse zanimivih francoskih avtorjev, ki se v Stripburgerju predstavljajo prvič: Matieu Z (FR) nas popelje na temačno ekspedicijo v osrčje Amazonije, medtem ko nas ustvarjalni tandem Florent Ruppert & Jerome Mulot (FR) navduši z odpuljenim stripom (tako na ravni forme kot tudi vsebine), ob gledanju in branju katerega bo potrebno Stripburger kdaj pa kdaj obrniti tudi na glavo. Tik pred koncem naše avanture se znajdemo še v svetu sanj  Laure Teixeira (BR).

Udarno  in suvereno je zavzela svoja mesta na straneh nove cifre tudi zbrana klapa slovenskih striparjev. Vabljeni ste na kratko ekskurzijo v zgodovino slovenskega stripa v stripu pod vodstvom Izarja Lunačka (SI), Gašper Rus (SI) in Andrej Štular (SI) se tokrat predstavljata z enostranskima stripoma, David Krančan (SI) pa se v svoji teoretični rubriki Raz dva strip sprašuje in nam razkriva, kaj nam govorijo stripovski oblački. Za vse vedoželjne stripofile pa je seveda tukaj še običajna doza recenzij in Stripburgerjevih stripovskih poslastic.Izdajatelj: Forum Ljubljana.
Revijalna izdaja / december 2013, A4-, 96 strani (8 barvnih strani), natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 2,50 € (v Sloveniji).
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v vseh stripu prijaznih knjigarnah, vabimo pa vas tudi k nakupu v naši spletni striparni.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org.
Revijo Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).

Save