Stripburger 69

Stripburger69-naslovnica-Thumbnail
NASLOVNICA: Martín López Lam (Peru)
UVODNIK: Olaf Ladousse (Španija)
INTERVJUJA: David Schilter / kuš! (Latvija), Gašper Rus (Slovenija)
STRIPI:Olaf Ladousse (Španija), Diego Gerlach (Brazilija), Eya Mordyakova (Rusija), Roberta Vázquez (Španija), Elías Taño (Španija), Andrés Magán (Španija), Derrengueta (Španija), Roberto Masso (Španija), Martín López Lam (Peru), Adrián A. Astorgano (Španija), Peter Kuper (ZDA), Clara Jetsmark (Danska), Gašper Rus (Slovenija), Javier Triviño Murillo (Španija/Nemčija), Simon Mackie (VB), Cecilia Valagussa (Italija), Lukas Weidinger (Nemčija), Cole Johnson (ZDA), Bruno Borges (Portugalska), Sanja Pocrnjić (Slovenija)
RECENZIJE: Jakob Klemenčič (Bill Griffith: Invisible Ink. My Mother’s Secret Love Affair with a Famous Cartoonist), Tanja Skale (Max Baitinger: Röhner), Tea Hvala (Kate Evans: Rdeča Rosa)
NAZADKA: M. S. Bastian & Isabelle L. (Švica)


maj 2017, 96 strani
RAZPRODANO


V Španiji, kot tudi drugje, trenutno močno razsaja samozaložniški in zinaški virus, ki sprošča kreativnost mnogih mladih avtorjev. Ti, naveličani čakanja na vrsto pri uveljavljenih publikacijah, sami ustanavljajo svoje, se samoorganizirajo in samoizdajajo. V tem kreativnem kotlu se skrivajo mnogi priboljški, pardon, obetavni mladi stripovski risarji. Kopica teh se s svojimi stripi predstavlja tudi v novi, 69. številki Stripburgerja, v katero nas z ‘nemim tekstom’ popelje prekaljeni maček španske striparsko-zinovske scene Olaf Ladousse. Več o nenadzorovanem širjenju in novih mutacijah samozaložniškega virusa po večjih španskih mestih pa si lahko preberete v kratkem tekstu Martína Lópeza Lama, ki je tudi avtor tokratne barvito sočne naslovnice.

Nič manj barvita pa ni niti nazadka, pod katero se podpisujeta naša stara švicarska znanca M. S. Bastian in Isabelle L. Še en Švicar se je znašel v tokratni številki, in sicer David Schilter, ki pa ga prej kot s Švico povezujemo z latvijsko stripovsko revijo kuš!, katere soustanovitelj in sourednik je že okroglo desetletje. V intervjuju nam je pojasnil genezo in razvoj revije ter zaupal, kako se pri njih lotevajo uredniškega in založniškega dela. V drugem intervjuju smo se pogovarjali z enim izmed plodovitejših domačih striparjev ter dolgoletnim sodelavcem naše revije Gašperjem Rusom.

Tudi preostanek strani je nadvse raznolik, saj je strip medij širokega spektra in inventivnih pristopov, o čemer priča tudi tokratna številka Stripburgerja.

Pustite se okužiti!


Save

Izdajatelj: Forum Ljubljana.
Revijalna izdaja / maj 2017, A4-, 96 strani (20 barvnih strani), natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 3,50 € (v Sloveniji).
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v vseh stripu prijaznih knjigarnah, vabimo pa vas tudi k nakupu v naši spletni striparni.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org.
Revijo Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).