Stripburger #80

NASLOVNICA & ZADNJICA: Harukichi (JP)
UVODNIK: David Schilter (kuš!)
PROFIL: Malcy Duff (SCT)
INTERVJU: Kutikuti (FI)
STRIPI: Disa Wallander (SE), Ana Margarida Matos (PT), Evangelos Androutsopoulos (FI/GR), Bohdana Zaiats (UA), Oskars Pavlovskis (LV), Akvile Magicdust (LT), Maira Dobele & Rebeka Lukošus (LV), Pauls Rietums (LV), Harukichi (JP), Tommi Musturi (FI), Andrej Štular (SI), Nuka Horvat (SI), Powerpaola (CO), Lukas Weidinger (AT), König Lü. Q. (CH), Christopher Sperandio (US), Malcy Duff (SCT)


gostujoči urednik: David Schilter / kuš!
december 2022, A4-, 120 str.: 96 revija + 24 priloga

5,00 

Posebna rojstnodnevna številka aka kuš!burger!

2022 je leto obletnic: Stripburger praznuje okroglih 30 let, latvijska stripovska revija kuš! pa 15. rojstni dan. In ker so skupna praznovanja veliko bolj zabavna, smo si za eno številko izmenjali urednike! 80. številka Stripburgerja tako prinaša kup novih odkritij in že znanih imen z mednarodne stripovske scene, ki jih je v osvežujoč rojstnodnevni koktajl zmiksal gostujoči kušev! urednik David Schilter. Zabavi se je pridružil še japonski avtor Harukichi, ki je prispeval naslovnico, njegov slavni DJ Cat Gosshi pa je končno obiskal tudi Slovenijo!

Ob tem vam postrežemo še z dvema intervjujema. Skupaj smo zaslišali »partnerje v zločinu« – člane stripovskega kolektiva in združenja Kutikuti iz Finske. Že domala dve desetletji izdajajo odlično brezplačno (!) stripovsko revijo Kuti, ki odraža drznost in umetniško svobodo, ki ju vsi tako zelo cenimo in negujemo. Pobliže pa lahko spoznate tudi Malcyja Duffa, nadvse plodovitega in eksperimentalno naravnanega škotskega umetnika, ki je znan po svojem nekonvencionalnem pristopu k striparjenju.

Zdaj ste na vrsti vi, dragi bralci in bralke. Dajte si duška! Ali, kot pravi Malcy, vaša interpretacija in domišljija sta tisti, ki ohranjata stripe pri življenju. Živeli!

Privoščite pa si seveda tudi š! #46: What’s next?, ki ga je uredila Stripburgerjeva uredniška ekipa, in praznujte z nami. Hura!

 

 


Izdajatelj: Forum Ljubljana
Revijalna izdaja / gostujoči urednik: David David Schilter (kuš!), december 2022, A4-, 120 str.: 96 revija + 24 priloga, jezik: slovenščina in angleščina, natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 5 € (v Sloveniji)
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v naši spletni striparni in v vseh stripu prijaznih knjigarnah.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org
Revijo Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).