Stripburger na festivalu Tabook 2021

Revija Stripburger se predstavlja na 10. festivalu malih založnikov Tabook na Češkem
2.–4. september 2021, Tábor, Češka
www.tabook.cz


 

Ekipa Stripburgerja se že drugič predstavlja na priznanem festivalu malih založnikov Tabook v češkem mestu Tábor. Slovenske stripovske avtorje bosta tokrat zastopala David Krančan in Martin Ramoveš.

Tabook je mednarodni festival s fokusom na malih založnikih, ki se vsako leto na jesen odvije v češkem mestu Tábor. Popularni festival, ki pritegne obiskovalce iz vse Češke, obstaja že od leta 2012, letos pa se bo odvil že desetič zapored. Festival, ki ga organizira priznana češka založba Baobab, je namenjen druženju bralcev, avtorjev, založnikov, knjižničarjev, distributerjev, pedagogov in vseh ostalih, ki jih zanima trenutni utrip na področju knjižne ilustracije in stripa.

Poleg obširnega programa za splošno publiko v obliki razstav, avtorskih branj, predavanj, performansov, pogovorov, umetniških delavnic in koncertov festival ponuja tudi kvaliteten program mreženja za profesionalce: strokovne pogovore, predstavitve ter druženje domačih in tujih manjših založnikov ter strokovnjakov

Stripburger se bo na festivalu predstavil s stojnico in naborom revijalnih in knjižnih izdaj na knjižnem sejmu, razstavo Stripburger in Print ter predstavitvijo v sklopu programa strokovnega mreženja. Predstavitev bo zaokrožila stiskana knjižica Stripburger Digest s kratkimi stripi slovenskih avtorjev v angleškem jeziku, ki bo brezplačno na voljo obiskovalcem festivala. V njem se s kratkimi stripi (ali izseki iz stripov) iz bogatega Stripburgerjevega arhiva predstavlja 9 slovenskih striparjev in stripark: Kaja Avberšek, Jakob Klemenčič, Marko Kociper, Matej Kocjan – Koco, Tanja Komadina, David Krančan, Martin Ramoveš, Gašper Rus in Andrej Štular.

Več o festivalu na: www.tabook.cz

FOTO UTRINKI:

PROGRAM // Stripburger na festivalu Tabook:

2.– 4. 9. 2021
Stripburger in Print // Truhlárna, Tábor
razstava grafik iz serije Sosledja, naslovnic in najnovejših izdaj Stripburgerja

 

petek, 3. 9. 2021
8.30–10.45
Invisible Lines & srečanje avtorjev in založnikov // Café Obývák, Tábor
konferenca in predstavitev tujih založnikov in avtorjev
Sodelujejo: Stripburger (SI), Hamelin (IT), Corraini (IT), Central Vapeur (FR), Cuistax (BE), Invisible Lines (mednarodni projekt v okviru programa EU Ustvarjalna Evropa)

10.00–18.00
Tabook knjižni sejem // Pražská ulice, Tábor

 

sobota, 4. 9. 2021
10.00–18.00
Tabook knjižni sejem // Pražská ulice, Tábor

15.00–16.45
Vodeni ogled Tabook razstav
Sodelujejo: Stripburger (SI), Andrea Antinori IT), Gabriela Jolowicz (DE), Henning Wagenbreth (DE), Invisible Lines (mednarodni projekt v okviru programa EU Ustvarjalna Evropa)

19.00–19.30
Zaključna ceremonija fundacije Miroslav Šašek in podelitev nagrad // DON Theatre, Tábor


Mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS.