Stripburger osvaja Madrid!

kaja_avbersek_izrez

izsek iz stripa: Kaja Avberšek


Festival GRAF, 10.–12. november 2017, Madrid, Španija
Revija Stripburger se med 10. in 12. novembrom predstavlja ne festivalu GRAF v španski prestolnici Madrid!

Letos spomladi smo se na Pirenejskem polotoku že uspešno predstavili na festivalu Gutterfest v katalonski prestolnici Barceloni, kjer je premiero doživela tudi 69. številka Stripburgerja, v kateri s svojimi stripi sodeluje tudi več predstavnikov brsteče španske striparsko-zinovske scene.

Cilj tokratne Stripburgerjeve ofenzive pa je samo središče Španije, Madrid, kjer se bo med 10. in 12. novembrom odvila 10. edicija festivala GRAF. Gre za mlajši in manjši španski festival, ki prikazuje dinamičnost in avtorsko raznolikost stripovskega medija in neodvisnega založništva. Letno se odvijeta dve ediciji – spomladanska v Barceloni in jesenska v Madridu. Osrednji dogodek festivala je sejem neodvisnih založnikov, na katerem se predstavljajo avtorji, grafični kolektivi in mali založniki, program pa dopolnjujejo še razstave, okrogle mize in pogovori ter delavnice. GRAF je tako v petih letih delovanja zaživel kot živahno srečališče mlade neodvisne stripovske in grafične scene v Španiji.

Stripburger se bo poleg sejemske stojnice predstavil še z razstavo sitotiskanih plakatov z naslovom Stripburger v tisku: 25 let, odprtje razstave pa bo pospremil še pogovor o 25. letnici izhajanja revije in poti, ki jo je Stripburger prehodil »od fan-zina do pro-zina«. Ta pot je bila vijugasta in ne povsem brez ovir, a prav zato toliko bolj poučna in zanimiva, zato lahko služi kot odličen študijski primer, kako se (so)ustvarja domačo stripovsko sceno.

Stripburgerjeve barve bodo v Madridu ponosno zastopali člani uredništva Bojan Albahari, Kaja Avberšek in Tanja Skale.

PROGRAM:
SEJEMSKA STOJNICA
pet, 10. nov., 16:00–21:00 / sob., 11. nov., 11:00–21:00 / ned., 12. nov., 11:00–18:00 / Nave de Terneras – Centro Cultural de la Casa del Reloj, Madrid, Španija

ODPRTJE RAZSTAVE STRIPBURGER V TISKU: 25 LET IN POGOVOR
pet, 10. nov. , ob 17:00 / La Lonja – Centro Cultural de la Casa del Reloj, Madrid, Španija

…………………………………………………………………………..

foto: GRAF

…………………………………………………………………………..

NASLEDNJA POSTAJA: Stripburgerjeva mednarodna ofenziva se bo nadaljevala decembra, ko se odpravljamo v Marseille na francoski neodvisni grafični in stripovski festival Vendetta, ki ga organizira kultni kolektiv Le Dernier Cri!


Program in mednarodna gostovanja revije Stripburger podpira Javna agencija za knjigo RS (JAK).

Save

Save

Save

Save