Stripburger se predstavlja na Poljskem!

poznan

Revija Stripburger se predstavlja na stripovskem festivalu v poljskem Poznanu
Poznański Festiwal Sztuki Komiksowej, 23.–30. oktober 2020, Poznan, Poljska


Festival stripa v Poznanu (Poznański Festiwal Sztuki Komiksowej) je osrednji stripovski dogodek v regiji, namenjen strokovni in širši javnosti, ki ga organizira Univerzitetna knjižnica v Poznanu, kjer domuje tudi največja specializirana stripovska knjižnica na Poljskem, ki hrani tudi številne Stripburgerjeve izdaje (tako revijo kot stripovske albume v slovenskem jeziku). Osnovno poslanstvo festivala je popularizacija stripovske ustvarjalnosti z različnih koncev sveta. Organizatorji so nas povabili k predstavitvi revije in naših dolgoletnih aktivnosti na področju neodvisnega stripa doma in na tujem v sklopu letošnje, tretje edicije festivala.

Festival in predstavitev Stripburgerja se bosta v teh izrednih razmerah odvila v nekoliko skrčeni in prilagojeni obliki.  Na razstavi Stripburger in Print  v poznanski galeriji Centrala bo na ogled nabor grafičnih poslastic in drugih tiskovin, pod katere se podpisuje več domačih in tujih avtorjev in avtoric: sito in risotiskane grafike iz serij Pozor, delo!, Pozdravi iz Striponije in Sosledja ter izbor naslovnic revije ter najnovejših izdaj.  Odprtje razstave bo pospremila tudi spletna predstavitev in pogovor s članicama uredništva Katerino Mirović in Katjo Štesl.

Predstavitev bo zaokrožil posebej za festival pripravljen in stiskan stripovski zin Stripburger Digest v angleškem jeziku, ki bo brezplačno na voljo vsem obiskovalcem razstave in festivala. V njem se s kratkimi stripi (ali izseki iz stripov) iz bogatega Stripburgerjevega arhiva predstavlja 9 slovenskih striparjev in stripark: Kaja Avberšek, Jakob Klemenčič, Marko Kociper, Matej Kocjan – Koco, Tanja Komadina, David Krančan,  Martin Ramoveš, Gašper Rus in Andrej Štular.

Več o festivalu na: komiksy-poznan.pl

 

PROGRAM:
STRIPBURGER IN PRINT – ODPRTJE RAZSTAVE, SPLETNA PREDSTAVITEV IN POGOVOR
petek, 23. 10. 2020, ob 18.00  // na ogled do 30. 10.
Galeria Centrala, Plac Cyryla Ratajskiego 6a, Poznan, Poljska

Nekaj fotografij z razstave si lahko ogledate tukaj.


Mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS.