Stripburger se predstavlja v Nemčiji

Stripburger na 20. mednarodnem salonu stripa Erlangen
16.–19. junij 2022, Erlangen, Nemčija

 

Stripburgerjeva odprava se znova podaja v širni svet – tokrat v Nemčijo, kjer se bo med 16. in 19. junijem odvil 20. mednarodni salon stripa Erlangen (Internationaler Comic-Salon Erlangen), največja in najpomembnejša stripovska prireditev v nemško govorečih deželah, ki s svojim bogatim programom že 38 let nagovarja tako strokovno kot najširšo javnost, ki jo zanima sodobna stripovska ustvarjalnost.

Festival bo v štirih dneh postregel s številnimi stripovsko obarvanimi dogodki: razstavami, predavanji in pogovori z avtorji, delavnicami, filmskimi projekcijami, branji stripov v živo …  Na festivalu pa podelijo tudi prestižne stripovske nagrade Max und Moritz. Osrednje mesto v programu zavzema stripovski sejem, kjer se bo letos predstavilo več kot 200 nemških in tujih razstavljavcev ter več kot 400 stripovskih avtorjev in avtoric.

Stripburger se bo predstavil s samostojno stojnico in prodajno razstavo riso in sitotiskanih grafik, premierno pa bo predstavljena tudi povsem sveža številka revije Stripburger, že 79. po vrsti, ki prinaša najboljšo bero svežih stripov z vseh koncev in krajev, pa tudi intervjuja s prekaljenima akterjema neodvisne balkanske stripovske scene, Igorjem Hofbauerjem – Hofom in Borisom Stanićem.

Stripburgerjeve barve bodo v Erlangnu zastopali člani uredništva David Krančan, Katja Štesl in Tanja Skale, pridružil pa se jim bo tudi domači stripovski avtor miha ha.

PROGRAM:
Stripburgerjeva stojnica in razstava grafik na stripovskem sejmu
četrtek, 16. junij, 12.00–19.00,
petek in sobota, 17. in 18. junij, 10.00–19.00,
nedelja, 19. junij 2018,  10.00–18.00
Hala B – stojnica: B 53, Schlossgarten, Erlangen, Nemčija

 

Več o programu festivala je na voljo tukaj.


Mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencije za knjigo RS (JAK).