Stripburger v Frankfurtu

Stripburger na festivalu COZI
20.– 22. 10. 2023
MARS (Ginnheimer Landstr. 35), Frankfurt, Nemčija

 

Revija Stripburger se predstavlja na stripovskem in zinovskem festivalu COZI (Festival for Contemporary Comics & Zines) v nemškem Frankfurtu, ki poteka ob boku tamkajšnjega knjižnega sejma, na katerem je Slovenija letos častna gostja. Poudarek festivala je na predstavitvi aktualne produkcije na področju sodobne neodvisne stripovske in zinovske ustvarjalnosti. Letošnji program, ki se bo odvil med 20. in 22. oktobrom v produkcijskem in razstavnem prostoru MARS (Ginnheimer Landstr. 35, Frankfurt), prinaša stripovske razstave, projekcije animiranih filmov, pogovore, predavanja in branja stripov. Med drugimi se bodo predstavili stripovska kolektiva SQUASH Comics in FanArt iz Leipziga ter priznani stripovski ustvarjalci, kot so Michel Esselbrügge iz Nemčije, Anja Wicki in Nando von Arb iz Švice.

Stripburger bo na festivalu zastopala urednica Tanja Skale, ki bo v soboto, 21. oktobra ob 16. uri na predavanju predstavila jubilejno stripovsko antologijo Dirty Thirty ter bogato zgodovino izdajateljstva in široko pahljačo dejavnosti revije Stripburger, ki si je v 30 letih pridobila kultni status na evropski neodvisni stripovski sceni.

V okviru programa častnega gostovanja Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu predstavljata svoje delo tudi stripovska ustvarjalca Jakob Klemenčič in Zoran Smiljanić. Nemška prevoda njunih izvirnih biografskih stripov Alma M. Karlin: svetovljanka iz province ter Plečnik (in pika) sta izšla pri dunajski založbi Bahoe Books.

Več informacij o programu festivala COZI je na voljo tukaj.


Predstavitev in promocija revije Stripburger je del mednarodnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.
VIZUALNI MATERIAL za novinarje je na voljo tukaj.