Stripburger v Lizboni!

Stripburger na četrti ediciji festivala RAIA
16. in 17. 11. 2019, Lizbona, Portugalska


Stripburger z eklektičnim naborom stripovskih pripovedi od tu in tam že vrsto let neomajno opozarja nase ter brca v misli bralcev, no, kdaj jih tudi poboža, predvsem pa neomajno novači nove privržence na vzhodu in zahodu, severu in jugu!

Novembra potuje v portugalsko prestolnico, kjer ga bo v goste sprejel mlad festival RAIA, ki se posveča neodvisnemu založništvu in umetnosti tiska. To v zadnjih letih širom Evrope doživlja razcvet in naraščajočo priljubljenost predvsem med mlajšimi generacijami ustvarjalcev in sledilcev, zaradi svoje dinamičnosti in raznolikosti pa predstavlja pomembno gibalo avtorske ustvarjalnosti na področju stripa in grafike. Srčiko festivalskega dogajanja predstavlja dvodnevni razstavni in prodajni sejem za stripe, zine, grafike ter druge neodvisne in samozaložniške projekte. Program dopolnjujejo razstave, predstavitve, koncerti in drugi dogodki.

Stripburger bo s svojimi štiriinsedemdesetimi številkami na festivalu že pravi gospod, a ne, ne namerava se le hvalisati s svojimi izdajami na sejemski stojnici – rad bi razširil svojo mrežo, spoznaval kreativno mladež ter jim ponudil zapolnitev kakšne strani v prihajajočih številkah, predstavil pa se bo tudi z razstavo sito in risotiskanih grafik iz svoje dolgoletne produkcije, ki bo vse do konca novembra na ogled v galeriji priljubljenega lizbonskega neodvisnega kulturno-umetniškega centra Aposentadoria.

Stripburgerjeve barve bosta v Lizboni zastopala člana uredništva David Krančan in Katja Štesl.

 

PROGRAM:
Festival Raia #4: sejem malih in neodvisnih založnikov

16. in 17. november 2019, 14.00–20.00, Anjos 70, Lizbona, Portugalska

Razstava Stripburger in Print
16. – 30. november 2019, Galeria do Aposentadoria, Lizbona, Portugalska


Mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS.