Stripburger v Pragi!

Revija Stripburger se predstavlja na festivalu LUSTR v Pragi
17.–22. september, Praga, Češka


LUSTR  je mednarodni festival s fokusom na ilustraciji in stripu, ki se vsako leto septembra odvije v središču češke prestolnice, s potujočimi razstavami LUSTR On Tour pa gostujejo tudi v mednarodnem prostoru. V šestih letih obstoja se je festival razvil v največji in referenčni dogodek s področja sodobne ilustracije in stripa na Češkem, ki vsako leto v obliki razstav, predavanj, pogovorov in delavnic gosti in predstavlja kopico domačih in tujih ustvarjalcev, s čimer nagovarja tako najširšo kot strokovno javnost.  V luči aktualne epidemiološke situacije širom Evrope, ki je dodobra pretresla tudi koledar mednarodnih stripovskih festivalov in dogodkov, so organizatorji letos še večji poudarek namenili obsežnemu in skrbno kuriranemu razstavnemu programu ter programu spletnih pogovorov in debat.

Stripburger se na festivalu predstavlja na osrednji skupinski razstavi z naslovom  Manifesto 2020, ki prikazuje dinamičnost in avtorsko raznolikost sodobne stripovske ustvarjalnosti in neodvisnega založništva, na njej pa sodeluje več domačih in tujih stripovskih kolektivov, ki aktivno soustvarjajo neodvisno evropsko stripovsko sceno. Stripburger, ki je z svojimi 28. leti in 75. številkami že zrel gospod, se bo predstavil s sito in risotiskanimi grafikami iz serij Pozor, delo! in Sosledja ter izborom najnovejših izdaj.

Razstavo bo pospremil še spletni pogovor na temo stripovski antologij s soustanoviteljico Stripburgerja, urednico in kuratorko Katerino Mirović in Davidom Schilterjem, soustanoviteljem in urednikom prijateljske latvijske stripovske antologije kuš!

Več o festivalu na: lustrfestival.cz

 

PROGRAM:

MANIFESTO 2020 – ODPRTJE RAZSTAVE
četrtek, 17. 9. 2020, ob 18.00 (na ogled do 22.9.)
Kampus Hybernská, Praga, Češka Republika

LUSTR TALKS: STRIPBURGER & KUŠ!
spletni pogovor / sodelujeta: Katerina Mirović (Stripburger), David Schilter (kuš!)
petek, 18. 9. 2020 , 20.30–21.00
lustrfestival.cz


Mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS.