Stripburgerjeva odprava se vrača v Belgijo!

/razstava »Pozor, delo!«, delavnica, pogovor/
15. 3. – 30. 4. 2016, Tournai, Belgija

work_krancan

sitotisk plakat: David Krančan (Pozor, delo!)

Na kraj zločina se ne vračajo samo zločinci, temveč tudi stripotvorci in striporisci. Belgijsko občinstvo bo tako deležno dvojne porcije naših stripov, saj bomo odmevno razstavo Pozor, delo! ponovili na novi lokaciji, poleg tega pa bomo Belgijce tudi poučevali in izobraževali o naši reviji ter o izdelavi zinov.

Razstavo delu posvečenih stripov iz antologije Workburger, ki smo jo nazadnje postavili v Liegu, bomo tako v naslednjem tednu ponovno prikazali 16. marca v kulturnem centru Maison de la Culture de le Tournai v šarmantnem Tournaiju na drugem koncu Belgije.

Pred in po odprtju razstave bo v Saint Lucu potekala tudi dvodnevna delavnica s študenti oblikovanja in vizualnega komuniciranja. Na njej bo David Krančan s pomočjo Bojana Albaharija tečajnikom predstavil, kako se naredi lastni zine. Glede na to, da so ti študentje že od lanskega oktobra raziskovali prav temo dela in bodo pripravili lastno razstavo z naslovom »After work« (»Po delu«), lahko upravičeno pričakujemo, da bomo njihove stripe o delu lahko brali v fanzinih, ki si jih bodo na delavnici sami izdelali.

Oba člana ekspedicije bosta dan po otvoritvi Stripburgerjeve razstave, torej 17. marca, sodelovala tudi na javni predstavitvi revije. Za veliki finale se obeta tudi neka skrivnostna risarska igra, ki si jo je izmislil Monsieur Pimpant, v kateri bosta urednika posebna in častna gosta.

Stripburger je torej že s prvo odpravo bliskovito osvojil trdnjavo evropskega stripa in srca belgijskih domačinov. Druga odprava bo spletla še gostejšo mrežo stripovskih povezav med slovensko in belgijsko sceno, spodbudila izmenjavo znanja in izkušenj ter še dodatno utrdila prisotnost naše revije v tujini.

Razstava bo na ogled do 30. aprila 2016.


URNIK:

GLAVNI DOGODEK
Galerija Espace Bis (Maison de la Culture de le Tournai), Tournai, 16. marec 2016 Pozor, delo!, odprtje razstave in predstavitev Stripburgerja (na ogled do 30. aprila 2016)

SPREMLJEVALNI DOGODKI
Institut Saint-Luc Tournai, Tournai, 15. in 17. marec 2016 – delavnica izdelave fanzinov, mentorja: David Krančan in Bojan Albahari
Maison de la Culture de le Tournai, Tournai, 17. marec 2016 – javna predstavitev revije Stripburger in Game of the drawing

 

__________________________________________________________

Program Foruma Ljubljana sofinancirata: MOL-Oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo in upamo, da ga bo tudi Javna agencija za knjigo.