Tanja Komadina, Matej Lavrenčič in miha ha: Ta ljudske v stripu

ta-ljudkse-v-stripu

Trojica stripovskih knjižic za otroke po motivih slovenskih ljudskih pripovedk!


Tanja Komadina: Zakaj se psi vohajo?; Matej Lavrenčič: Prevzetna opica; miha ha: Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš
Zbirka Minimundus, november 2017, 3 knjižice, 15 x 15 cm, skupaj 96 barvnih str., trda vezava, posamezna knjižica 7 € oz. 9 €.

KOMPLET 3 KNJIŽIC:

19,00 Dodaj v košarico

 

Priljubljene Zverinice iz Rezije v stripu dobivajo nadaljevanje v obliki treh čisto svežih in ličnih malih knjižic s skupnim naslovom  Ta ljudske v stripu, ki jih bodo še posebej veseli najmlajši stripovski bralci. K brkljanju po pisani zakladnici slovenskega ljudskega slovstva smo tokrat povabili tri odlične stripovske avtorje, ki so izbranim zgodbam nadeli sodobno stripovsko preobleko. Pozor, primerno tudi za odrasle!

 


TANJA KOMADINA: Zakaj se psi vohajo?
Minimundus #15, november 2017, 36 barvnih str., 15 x 15 cm, trde platnice

7,00 Dodaj v košarico

Zakaj se psi vohajo? boste izvedeli v stripu, ki ga je po istoimenski basni narisala Tanja Komadina. Na veliki gostiji, ki jo priredi srditi lev, umanjka poper, a izvrstno narisana zgodba o vohljajočih psih zato ni prav nič manj popoprana! Prežeta je s humornimi jezikovnimi domislicami, vašemu grivočanstvu pa za zajtrk služabniki pripravijo kaj drugega kot čokolino.

Komadina-Slideshow1


MATEJ LAVRENČIČ: Prevzetna opica
Minimundus #16, november 2017, 36 barvnih str., 15 x 15 cm, trde platnice

7,00 Dodaj v košarico

Prevzetna opica je glavna in najlepša med vsemi stripovskimi junakinjami in junaki. Navdušena je nad sabo, saj nima le najlepšega odseva v ribniku, ampak tudi najlepšo profilko na spletu. Še posebej pa je navdušena nad dejstvom, da jo je Matej Lavrenčič izbral za upodobitev v svojem stripu po istoimenski basni. Zagotovo pa bo prevzela tudi vas!

Lavrenčič-Slideshow3


MIHA HA: Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš
Minimundus #17, november 2017, 1. ponatis: oktober 2020, 24 barvnih str., 15 x 15 cm, trde platnice

9,00 Dodaj v košarico


PONATIS! ZNOVA NA ZALOGI!
Knjižico Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš smo oktobra 2020 ponatisnili, nova cena je 9 €.

Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš pa je nauk slovenske ljudske pravljice o očetu in sinu, ki peljeta osla na semenj in ki jo je v stripu upodobil miha ha. Veliki vnemi, s katero oče in sin skušata ustreči mnenju drugih ljudi, bi se smejali še osli, če ne bi bili dovolj pametni, da so raje modro tiho.

Hančič-Prezentacija1

O AVTORJIH:
Tanja Komadina
je striparka in ilustratorka, ki sodeluje z več založbami in revijami. Njen stripovski prvenec Fino kolo je bil preveden v švedščino, kjer je že doživel ponatis, ter uvrščen v zbirko priporočene literature za mlade Bele vrane. Zanj je prejela tudi zlato hruško, isto priznanje pa je skupaj z Natašo Konc Lorenzutti dobila še za knjigo Kdo je danes glavni.

Miha Hančič očitno ne mara velikih začetnic, zato se pod svoje ilustracije in stripe podpisuje kot miha ha. Avtor stripov Obisk in Milda svoja dela objavlja v Cicibanu, Pilovi Veseli šoli in še kje. Nedavno so v knjigi izšle dogodivščine kokoške KoKoKrišne, ki jih za revijo Galeb ustvarja skupaj z Mašo Ogrizek, za ilustracije v knjigi Moje ime je Skywalker pa je lansko leto prejel zlato hruško.

Matej Lavrenčič je stripar in avtor številnih animiranih filmov. Rad preizkuša različne animacijske tehnike in išče nove načine ustvarjanja, kot je na primer slikanje s peskom. V tej tehniki s skupino odličnih pripovedovalcev soustvarja tudi zanimive pripovedovalske nastope za otroke.

NAGRADE:
Stripa Zakaj se psi vohajo? in Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš sta prejela znak za kakovost zlata hruška.


Izdajatelj: Forum Ljubljana / posebna izdaja revije Stripburger / november 2017
Zbirka Minimundus / gl. in odg. urednica zbirke Minimundus: Katerina Mirović
Uredila: David Krančan in Tanja Skale
Jezikovni pregled: Ana Bogataj
Oblikovanje: David Krančan
Tisk: Medium, d. o. o., Žirovnica
Izdaje je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.
Distribucija: Buča knjigotrštvo.
Vabimo vas tudi k nakupu v naši spletni trgovini.