Toni Buršić: Izgubljen v Ljubljani

toni_bursic_nasl

Humoren mini stripovski prvenec Istrijana na študiju v slovenski prestolnici!


mini album / zbirka O  #16/ april 2016, format: A6,  24 barvnih str., cena: 1,5 €.
SKORAJ RAZPRODANO! Za naročila pišite na: burger@mail.ljudmila.org

 

V okviru projekta Živel strip! Živela animacija! je izšel mini stripovski album Izgubljen v Ljubljani mladega Tonija Buršića, Istrijana na študiju na ljubljanski ALUO. Strip na humoren način prikazuje Tonijeve izkušnje s študijem v slovenski prestolnici. Njegovi zapleti in zadrege v pristno izrisanem mestnem okolju Ljubljane, v katerem boste zlahka prepoznali lokalne stavbe in lokacije, so prav poseben dokument svojega časa in domačega prostora.

O AVTORJU:
Toni Buršić
je en primorski fant, ki še vedno zmrzuje v Ljubljani, ker mora dokončati dodiplomski študij na Oddelku za vizualne komunikacije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Zanima ga strip kot tudi knjižna ilustracija. Objavil je nekaj ilustracij v časopisu Tribuna ter v časopisu Oxo. Še vedno se poskuša znajti v tej veliki metropoli. Uteho išče v pica bureku in čokoladnem mleku.


Strip in ilustracije: Toni Buršić / posebna izdaja revije Stripburger / zbirka O / gl. in odg. urednica zbirke: Katerina Mirović / uredil: David Krančan / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium d.o.o., Žirovnica / obseg: 24 str. / april 2016.
Publikacija je izšla v sklopu projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in združenjem Vivacomix.
Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.