ŽIVALSKI STRIPI

ŽIVALSKI STRIPI
stripovska delavnica (9+) // V SPLETNI OBLIKI!
Vodnikova domačija, Ljubljana
sobota, 24. 10. 2020, ob 10.00
mentor: David Krančan


Ob razstavi Ta ljudske v stripu in ena Schmidtova v Galeriji Vodnikove domačije, ki vabi v pisani in kratkočasni svet ljudskih pravljic in basni v stripu, se bo odvila  stripovska delavnica – zaradi trenutnih izrednih razmer tokrat v SPLETNI OBLIKI!

Brezplačna delavnica je namenjena mlajšim ustvarjalcem (od 9. leta dalje) in nudi osnovni vpogled v stripovsko ustvarjalnost. Kot navdih za stripovsko ustvarjanje bodo tokrat služile basni in pripovedi iz bogate zakladnice slovenskega ljudskega slovstva, v katerih nastopajo različne živali, ki pa znajo govoriti, posnemajo in prevzemajo tako navade kot slabosti ljudi in nam tako na duhovit način sporočajo življenjske modrosti in nasvete.

Stripar David Krančan bo v kratkem videu udeležencem predstavil delovni proces, ki ga izdelava stripa zahteva, s posebnim poudarkom na oblikovanju živalskih likov in kadriranju pripovedi. Udeleženci se bodo nato samostojno posvetili snovanju in izdelavi kratkega stripa z živalskimi junaki. Cilj je, da vsak udeleženec izdela 1- ali 2-stranski živalski strip.

Stripe pošljite do 15. novembra na: core@mail.ljudmila.org
Objavljeni bodo na naši spletni strani in Facebooku, 7 najboljših stripov bomo nagradili s stripovsko knjižico Grdina Davida Krančana.


Produkcija: Stripburger/Forum Ljubljana. Koprodukcija: Divja misel/Vodnikova domačija.
Delavnica Živalski stripi je del programa festivala stripa TINTA 2020 in Pripovedovalskega festivala.
Naslovna ilustracija: Gašper Rus.