Nach Deutschland!

ics2018_plakat_thumbnail

Stripburger se predstavlja na 18. mednarodnem salonu stripa Erlangen
31. maj – 3. junij 2018, Erlangen, Nemčija
https://www.comic-salon.de

Stripburgerjeva odprava se znova podaja v širni svet – tokrat v Nemčijo, kjer se bo med 31. majem in 3. junijem odvil 18. mednarodni salon stripa Erlangen (Internationaler Comic-Salon Erlangen), največja in najpomembnejša stripovska prireditev v nemško govorečih deželah, ki s svojim bogatim programom nagovarja tako strokovno kot najširšo javnost, ki jo zanima sodobna stripovska ustvarjalnost.

Festival bo v štirih dneh postregel s številnimi stripovsko obarvanimi dogodki: razstavami, predavanji in pogovori z avtorji, delavnicami, filmskimi projekcijami, branji stripov v živo …  Srčiko festivala predstavlja stripovski sejem, kjer se bo letos predstavilo 200 razstavljavcev in več kot 500 avtorjev iz vsega sveta.  Na festivalu podelijo tudi prestižne stripovske nagrade Max und Moritz, med drugim tudi nagrado za najboljši stripovski album, kjer je letos med nominiranci tudi Dežela potomcev italijanskega striparja Gipija, ki smo jo lani izdali v slovenskem prevodu v naši zbirki Ambasada Strip.

Stripburger se bo na festivalu predstavil na 4-dnevnem založniškem sejmu, urednica Tanja Skale pa bo sodelovala na pogovoru o četrt stoletja Stripburgerjevega udejstovanja na področju alternativnega stripa doma in na tujem, kar je hvale vreden dosežek in unikum tudi na mednarodni stripovski sceni. Stripburgerjev gost na festivalu bo stripovski avtor Gašper Rus.

To pa še ni vse: letošnja prva številka revije Stripburger, že 71. po vrsti, bo luč sveta premierno ugledala prav na sejemski stojnici v Erlangnu!

Kommen Sie vorbei und genießen Sie unsere Comic-Spezialitäten!


PROGRAM:

Stripburgerjeva stojnica na stripovskem sejmu
četrtek, 31. maj, 12.00–19.00, petek in sobota, 1. in 2. junij, 10.00–19.00, nedelja, 3. junij 2018,  10.00–18.00 /
Messe-Halle A – stojnica: A 52, Schlossplatz, Erlangen, Nemčija

Pogovor “Stripburger: 25 let”
četrtek, 31. maj, ob 16.00, Orangerie im Schlossgarten, Erlangen, Nemčija

………………………………………………

Izdaje in mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencije za knjigo RS (JAK).