RADIO-STRIP-GLASBA

torek, 17. junij, ob 19.00
Knjigarna Azil, Novi trg 2, Ljubljana

Knjigarna Azil in Stripburger vabita na pogovor RADIO-STRIP-GLASBA. O součinkovanju radia, stripa in glasbe bodo v torek, 17. junija, od 19. ure dalje razpredali Pia Nikolič, Domen Finžar in Martin Ramoveš. Dogodek se navezuje na dve Stripburgerjevi aktualni izdaji, radio-aktiven Stripburger #63 in glasbeni album v stripu Nesojeni kavboji.

 

RADIO IN STRIP!
Pritisnite na gumb in obrnite stran, na vaša čutila bomo pritiskali iz vseh strani!

Radijsko fronto bo odprla Pia Nikolič (Radio Študent), pomoč pri kopanju stripovskih jarkov pa bo nudil Domen Finžgar (stripavtor in urednik revije Stripburger). Skupaj bosta predstavila nenavadno simbiozo dveh nizkoločljivostnih medijev: Radia in Stripa. Povod za to sila zanimivo temo je bila nova številka revije Stripburger, ki se je lotila radijske tematike in ugotovila, da simbioza sploh ni tako nenavadna. Z radijem so se ukvarjali velikani svetovnega stripa kot so Harvey Pekar, Jessica Abel in Kim Deitch, v radijskem etru pa vse od Slovenije,  Avstralije in še kje potekajo stripovske oddaje.
Zagotavljamo vam, da po predavanju nikoli več ne boste brali stripov brez glasbene spremljave in radija ne boste več poslušali ob bolščanju v beli zid. Kemija zvoka in podob je preprosto prevelika.


Martin Ramoveš: NESOJENI KAVBOJI

glasbeni album v stripu
www.stripburger.org/o

Nesojeni kavboji je stripovski prvenec Martina Ramovša in hkrati druga glasbena izdaja benda Martin Ramoveš Band. Nesojeni kavboji prinašajo deset krajših zgodb, ustripljenih pesmi s priložene zgoščenke, vsaka pa skozi oči umetnika obravnava neko družbeno anomalijo.
Z avtorjem se bo o prepletanju glasbe in stripa pogovarjal Domen Finžgar.

Dogodek je brezplačen, poteka pa s finančno podporo JAK.