Stripburger 63

Stripburger63-naslovnica-promo
NASLOVNICA: Léo Quievreux (Francija)
STRIPI: Ville Ranta (Finska), Léo Quievreux (Francija), Matej Kocjan – Koco, Jakob Klemenčič, Domen Finžgar, Marko Kociper, Kaja Avberšek, Andrej Štular (Slovenija), Szczepan Atroszko (Poljska), Dunjo Janković, Darko Macan, Ivana Armanini (Hrvaška), David Ferreira, Bruno Borges (Portugalska), Lucie Castel (Francija, Belgija), Olaf Ladousse (Francija, Španija), Paul O’Connell (Velika Britanijia), Lars Sjunneson (Švedska, Nemčija), Bendik Kaltenborn (Norveška)
INTERVJUJA: Ciril Horjak a.k.a. Dr. Horowitz (Slovenija), Ivana Armanini (Hrvaška)
REPORTAŽA: Gašper Rus (Angoulême)
RECENZIJE: Ana Bogataj (Olivier Schrauwen: The Man Who Grew His Beard), Domen Finžgar (Kim Deitch: The Amazing, Enlightening and Absolutely True Adventures of Katherine Whaley), Bojan Albahari (Nina Bunjevac: Hladna kao led)
HRBTNA STRAN: Sorina Vazelina (Romunija)

april 2014, 96 strani
RAZPRODANO

Tokrat smo za vas pripravili blok stripov, ki kričijo: Radio!, in tako s stripovsko umetnostjo podprli ljubljanski Radio Študent (RŠ), eno najstarejših evropskih študentskih in neodvisnih radijskih postaj, ki letos praznuje že 45. rojstni dan.

Nadpovprečno visoka zastopanost domačih avtorjev v tokratni številki Stripburgerja zatorej nikakor ni naključje. Kaja Avberšek, Jakob Klemenčič, Marko Kociper, Matej Lavrenčič in Andrej Štular so svoj hommage RŠ-u izrazili z enostranskimi stripovskimi priredbami legendarnih RŠ-jinglov, Domen Finžgar in Matej Kocjan – Koco pa sta domači “radijski” program suvereno razširila še za dodatnih dvanajst strani.

Poseben radijsko-stripovski eksperiment je intervju z vedno polno zasedenim risarjem (in še marsikaj) Cirilom Horjakom a.k.a. Dr. Horowitzem, ki nas je povabil v radijsko oddajo Risanka. Skupaj s poslušalci RŠ-a smo v živo ustvarili stripovski jam session radijskega poročanja. V drugem, prav nič radijskem intervjuju, pa predstavljamo Ivano Armanini, ki s kolektivom Komikaze že dvanajst let pogumno jadra med čermi vedno bolj razburkanega neodvisnega morja.

Naš “radijski” program se ponaša s širokim dometom in kopico znanih imen z mednarodnih stripovskih valov, kot so Ville Ranta, Léo Quievreux, Darko Macan, Bruno Borges in Olaf Ladousse. Tudi tokrat lahko srečate nekatera nova imena na Stripburgerjevih straneh. Prvič so z nami Szczepan Atroszko, Lucie Castel, Sorina Vazelina in David Ferreira. Slednji si barvne strani številke deli z odlično Dunjo Janković, ki v svojem novem grafičnem eksperimentu raziskuje, kako povezati zvok in sliko.

Ob bok radijskem bloku smo postavili še par stripovskih poslastic. Uživali boste v družbi Paula O’Connella in Bendika Kaltenborna, Lars Sjunneson pa vas bo razveselil še s petim in hkrati tudi zadnjim delom serije o barabinu Åkeju.

Posebnost pričujoče številke je ilustrirano poročilo z največjega evropskega festivala stripa, ki ga je spisal in zrisal Gašper Rus. Da pa bo stripovska bera polna, je tu, kot vedno, še mednarodno obarvan venček recenzij izpod peres naših rednih recenzentov.

Priklopite se na najljubšo radijsko frekvenco, odprite Stripburger in uživajte!Izdajatelj: Forum Ljubljana.
Revijalna izdaja /april 2014, A4-, 96 strani (8 barvnih strani), natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 3 € (v Sloveniji).
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v vseh stripu prijaznih knjigarnah, vabimo pa vas tudi k nakupu v naši spletni striparni.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org.
Revijo Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).

Save