Stripburger #77

NASLOVNICA: Yupojen (TW)
UVODNIK: Chien-Fan Liu (TW)
STRIPI: Pam Pam Liu, Yupojen, Wei Middag, Chien-Fan Liu, Xue Tsung-Hsien, Gunter :-), Yao-Ching Tseng, Pei-hsiu Chen (TW), Peter Kuper (US), Cecilia Valagussa (IT), Till Lukat (DE/UK), Simon Mackie (UK), Andrej Štular, Hana Černivec, Domen Finžgar (SI)
INTERVJU: Till Lukat (DE/UK)
PROFIL: Charles Burns (US)
ZADNJICA: Pam Pam Liu (TW)

STRIPBURGERJEVA ČITANKA #5:
REFLEKSIJA: Domen Finžgar (Brskanje v burji)
KRITIKA: Gašper Rus (Gašper Krajnc: Mestne ptice), Bojan Albahari (Peter Kuper: Srce teme), Ana Bogataj (Cecilia Valagussa & Ariel Macchi: ColoreInferno)
OBLIKOVALSKI ZAPISEK: Aljaž Vesel & Anja Delbello (Stripnudel)


junij 2021, A4-, 120 str.: 96 revija + 24 priloga

5,00 

 

Na Tajvan!

S stripi se lahko kadarkoli odpravite na potovanje v raznolike daljne kraje – tokrat vas vabimo na izlet na Tajvan, kjer smo ob pomoči sestrske revije Bo_ing Comix raziskovali tamkajšnjo neodvisno stripovsko sceno, ki je kljub svoji majhnosti še kako živa in živahna. Odkrijte prihajajoči novi val ter mlado generacijo avtorjev in avtoric, ki ustvarjajo stripe na Tajvanu!

77. številka Stripburgerja vam prinaša tudi intervju s predstavnikom ‘novega vala’ nemškega avtorskega stripa – Till Lukat se nam je javil iz Bristola in odgovoril na prav vsa naša vprašanja. Poleg intervjuja objavljamo še njegov stripovski dnevnik, v katerem opisuje svojo nedavno selitev v Anglijo ter privajanje na novo okolje, začinjeno z epidemijo in brexitom.

Kot da nam takšnih in drugačnih čudaškosti v zadnjem letu in pol ne bi manjkalo, pa smo se podali še v čudovito temačni in očarljivo groteskni svet zdaj že kultnega ameriškega striparja Charlesa Burnsa ter ga raziskali do praktično vseh potankosti. Če vas mikajo črne luknje, imate radi preigravanje žanrov ter bi radi izvedeli več o avtorju, brez katerega zgodovina sodobnega stripa ne bi bila popolna, bo to za vas prava poslastica!

Za vas smo skrbno izbrali tudi paket kratkih stripovskih pripovedi nekaterih drugih naših starih in novih stripovskih znancev ter ga nadgradili še z butičnim, a raznovrstnim naborom razmislekov in recenzij v Stripburgerjevi prilogi Čitanka, pri čemer še posebej velja izpostaviti prispevek Domna Finžgarja o iskanju stripovske naracije na grafikah v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske.

Podajte se torej na nova popotovanja v stripovska prostranstva in pač uživajte, dokler še lahko!

 


Izdajatelj: Forum Ljubljana
Revijalna izdaja / junij 2021, A4-, 120 str.: 96 revija + 24 priloga, jezik: slovenščina in angleščina, natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 5 € (v Sloveniji)
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v naši spletni striparni in v vseh stripu prijaznih knjigarnah.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org
Izdaje revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).