Stripburger na festivalu Supertoon

Revija Stripburger se predstavlja na mednarodnem festivalu animacije in stripa Supertoon v Šibeniku
Supertoon, 19.–23. julij 2021, Šibenik, Hrvaška
www.supertoonfestival.com


Stripburgerjeva odprava se končno znova podaja v širni svet – sezoni primerno tokrat kar v japonkah, saj bo naša destinacija dalmatinsko mesto Šibenik, kjer se bo med 19. in 23. julijem odvil mednarodni festival animacije in stripa Supertoon.

Festival, ki se odvija v starem mestnem jedru Šibenika, bo v petih dneh poleg večernih projekcij animiranih filmov na prostem postregel še z razstavami, pogovori, delavnicami in stripovskim sejmom. Avtor celostne podobe letošnje, že 11. edicije festivala je Stripburgerjev stari znanec, cenjeni hrvaški mojster stripa in animacije Danijel Žeželj.

Na festivalu bodo poleg nagrad za najboljše animirane filme letos prvič podelili tudi nagradi za najboljši stripovski album in stripovsko revijo, kjer je med osmerico nominirancev tudi Stripburger. Juhej! Družbo v izboru nam delajo še nekateri drugi naši dobri prijatelji in dolgoletni soborci na balkanski in mednarodni alternativni stripovski sceni, kot sta denimo hrvaške Komikaze in švedski CBA. V galeriji Sv. Krševana bo na ogled razstava vseh nominiranih stripovskih izdaj.

Stripburger se bo na festivalu predstavil še s stojnico na stripovskem sejmu, obeta pa se tudi predstavitev v obliki pogovora z članicama uredništva revije Tanjo Skale in Katjo Štesl.

To pa še ni vse: letošnja poletna številka revije Stripburger, že 77. po vrsti, ki v ospredje postavlja novi val tajvanskega stripa, bo luč sveta premierno ugledala prav na Supertoonu!

Skratka, če boste v času festivala počitnikovali v bližini Šibenika, lepo vabljeni, da se nam pridružite!

 

PROGRAM:
STRIPOVSKA RAZSTAVA – nominiranci za najboljši stripovski album in revijo
19.–23. 7. 2021 / 9.00–12.00 & 18.00–21.00 @ Galerija Sv. Krševan

STRIPOVSKI SEJEM
19.–23. 7. 2021 / 9.00–12.00 & 18.00–24.00 @ Kino na prostem Đardin

POGOVOR – Stripburger
torek, 20. 7. 2021 / 19.00 @ Kino na prostem Đardin

Več o festivalu na: www.supertoonfestival.com

 

UTRINKI S FESTIVALA (foto: Supertoon):


Izdaje in mednarodna gostovanja revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).