Stripburger #78

NASLOVNICA: Agate Lielpetere (LV/SI)
UVODNIK: Agate Lielpetere (LV/SI)
INTERVJU: Rikke Villadsen (DK)
V FOKUSU: Humdrum kolektiv (IL)
STRIPI: Rikke Villadsen (DK), Agate Lielpetere (LV/SI), Vivianna Maria Stanislavska (LV), Hadar Reuven, Geffen Refaeli, Keren Katz, Hila Noam, Shimrit Elkanati, Ovadia Benishu, Omer Hoffmann, Dan Allon, Teddy Goldenberg (IL), Mihael Bađun, Mihaela Erceg (HR), Gašper Rus, Maks Vertnik, Tamara Likon, Hana Černivec, Martin Ramoveš (SI)
ZADNJICA: Miha Perne (SI)

STRIPBURGERJEVA ČITANKA #6:
KRITIKA: Larisa Javernik (Anouk Ricard: Ana in Froga – Bi čigumi?), Bojan Albahari (Vinko Barić: Dogodovštine Baroknog čovjeka & Nove dogodovštine Baroknog čovjeka), Katja Štesl (Marc-Antoine Mathieu: 3”)
BLIŽNJI POGLED: Ana Bogataj (Srečko Kosovel & Andrej Štular: Ostri ritmi)
DRUGI POGLED: Robert Kuret (Peter Kuper: Kafka – zbirka stripovskih zgodb)
OBLIKOVALSKI ZAPISEK: Aljaž Vesel & Anja Delbello (Tutti frutti)


december 2021, A4-, 120 str.: 96 revija + 24 priloga

5,00 


Stripburger #78: Gurmanski stripovski užitki za prefinjene sladokusce!

Okušajte najboljše in si privoščite svež izbor gurmanskih stripovskih dobrot z različnih koncev sodobne neodvisne stripovske scene!

Posebna poslastica 78. številke Stripburgerja je obsežen intervju z Rikke Villadsen, eno najzanimivejših danskih stripovskih ustvarjalk ta hip. Njena dela so polna sugestivne simbolike, poetično opojna in drzna mešanica resničnosti, sanj in absurda, kjer se feminizem prepleta z avtobiografskimi razmišljanji in vprašanji človeške eksistence.

Tokrat na naših straneh gostimo izraelski kolektiv Humdrum, ki se predstavlja z eklektično mešanico stripovskih okusov, risarskih slogov in pripovednih pristopov, kratka predstavitev lokalne stripovske scene, ki jo je pripravil Dan Allon, eden od članov kolektiva, pa prinaša dodatno popestritev tega izbranega menija.

To pa še ni vse – ne spreglejte osvežujočih odkritij vzhajajočih talentov iz butičnih stripovskih destinacij, kot so Slovenija, Hrvaška in Latvija. Slastno naslovnico te številke je zakrivila in s ščepcem fino mletega humorja začinila Agate Lielpetere, ki je tudi avtorica tokratnega uvodnika.

Da bo vse skupaj še bolj okusno, si privoščite še prilogo: v Čitanki najdete kopico svežih recenzij stripov izpod peres naših hišnih in gostujočih piscev, ki bodo odlično dopolnile vaš gurmanski stripovski obrok.

Voilà, bon appétit!


Izdajatelj: Forum Ljubljana
Revijalna izdaja / december 2021, A4-, 120 str.: 96 revija + 24 priloga, jezik: slovenščina in angleščina, natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 5 € (v Sloveniji)
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v naši spletni striparni in v vseh stripu prijaznih knjigarnah.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org
Izdaje revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).