Po sveže stripovje na knjižni sejem!

Stripburger na 33. Slovenskem knjižnem sejmu
22.-26. november 2017, Cankarjev dom (II. preddverje), Ljubljana

Spet je ta čas v letu, ko Cankarjev dom zasedejo stojnice, bogato obložene s takšnimi in drugačnimi knjižnimi poslasticami! Poiščite in obiščite nas na naši stojnici na 33. Slovenskem knjižnem sejmu v podzemlju Cankarjevega doma in si priskrbite svojo dozo slastnega stripovja po nadvse prijaznih cenah!

………………………………………….

POZOR, SVEŽI STRIPI!
Na knjižnem sejmu premierno predstavljamo kar štiri odlične in čisto sveže stripovske izdaje!


Novo v zbirki Minimundus!

Matej Lavrenčič, Tanja Komadina in Miha Hančič:
TA LJUDSKE V STRIPU

ta-ljudkse-v-stripu

Ta ljudske v stripu so tri simpatične knjižice, ki upodabljajo pisano ljudsko slovstvo v sodobni stripovski preobleki. Prevzetna opica, ki jo je upodobil Matej Lavrenčič, tako nima le najlepšega odseva v ribniku, ampak tudi najlepšo profilko na spletu, vašemu grivočanstvu v basni Zakaj se psi vohajo?, ki jo je s humorno risbo in jezikovnimi domislicami izvrstno popoprala Tanja Komadina, pa za zajtrk služabniki pripravijo kaj drugega kot čokolino. Sicer Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš, kot ugotavlja Miha Hančič oziroma miha ha v svojem stripu o očetu in sinu, ki peljeta osla na semenj, a slovenske ljudske pripovedke v stripu bodo zagotovo navdušile tako male kot velike!

Novo v zbirki Ambasada Strip!
Gipi: DEŽELA POTOMCEV

gipi_dezela_potomcev

Ob zastrupljenem jezeru, na obalo katerega naplavlja trupla, se razteza Dežela potomcev, ki jo je mojstrsko upodobil priznani italijanski stripovski avtor Gian Alfonso Pacinotti, bolj znan kot Gipi. V opustošenem in surovem svetu, v katerem ni prostora za nežnost, brez barv in z močno ekspresivnostjo zariše raznolike občutke ljudi, ki so ujeti med soočanje z zdajšnostjo in spomini na nekdaj.


Obvezno čtivo za vse stripovske sladokusce!

sin oceta medveda

Nuja za domačo knjižno polico vsakega pravega stripovskega gurmana je vsekakor tudi odlični brezbesedni roman v stripu Sin očeta medveda Nicolasa Presla ter dve domači stripovski klasiki – Lavričev kultni punkerski Rdeči alarm ter zimzeleni Slovenski klasiki v stripu, ki sta zavoljo ponatisa znova na voljo. A pozor, naklada je omejena, obe knjigi pa gresta za med, tako da če nočete ostati brez, se nikakor ne obotavljajte preveč!

Na naši sejemski stojnici bodo na voljo še poslednje in številčno zelo zelo zelo omejene zaloge  Krančanovega Pijanega zajca, stripovske biografije o Almi M. Karlin scenaristično-risarskega dvojca Pušavec-Klemenčič, Ramovševih glasbeno-stripovskih Astronomov, Mančkovih Hribcev Kremenitih in pa Lavričevega že zdavnaj razpodanega Slepega sonca (pri pospravljanju skladišča se je našlo še par izvodov!) Seveda ne bodo manjkale tudi druge stripovske dobrote iz našega pestrega založniškega menija. Kdor jih še nima, naj le pride ponje!

sb-izdaje-2017

………………………………………….
STRIPBURGER V ŽIVO!

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite tudi na sobotnem dogodku v sklopu Foruma za obiskovalce:

sobota, 25. 11. 2016, 19.00-20.00, Forum za obiskovalce (II. preddverje Cankarjevega doma)
TA LJUDSKE V STRIPU
V pogovoru s tremi odlični avtorji stripov – Tanjo Komadina, Miho Hančičem in Matejem Lavrenčičem – bomo predstavili Ta ljudske v stripu – tri čisto sveže stripovske knjižice, ki so nastale po motivih slovenskih ljudskih pripovedi.

ŽIVELA AMBASADA STRIP!
Člana uredništva revije Stripburger Bojan Albahari in Ana Bogataj bosta predstavila najnovejši prodobitvi Stripburgerjeve zbirke Ambasada strip: brezbesedno mojstrovino Sin očeta medveda francoskega avtorja Nicolasa Presla in povsem svež postapokaliptični roman v stripu Dežela potomcev italijanskega avtorja Gipija.

Strip je zakon. Se vidimo!