Sejem vabi in stripovski Plečnik za knjigo leta!

Stripburger na 38. Slovenskem knjižnem sejmu
22.–27. november 2022

Gospodarsko razstavišče (Steklena dvorana), Ljubljana

Knjižni sejem vabi! Od danes pa do nedelje nas lahko obiščete na naši sejemski stojnici na Gospodarskem razstavišču, kjer boste lahko izbirali med pestrim naborom naših svežih in zimzelenih stripovskih izdaj za vse generacije – od priljubljenih ljudskih pravljic v stripu, poučnih biografij in zgodovinskih stripov do prevodov svetovnih klasikov in še marsičesa stripovsko vznemirljivega po zelo prijaznih cenah!

Najdete nas v Stekleni dvorani (v bližini Glavnega odra, nasproti španske stojnice). Veseli vas bomo!


Strip o Plečniku nominiran za knjigo leta!
Zanj lahko glasujete na tej povezavi: knjizni-sejem.si/knjiga-leta

V okviru sejma poteka glasovanje za Knjigo leta  in med nominiranci je tudi naš strip Plečnik (in pika) avtorjev Blaža Vurnika in Zorana Smiljanića, ki je izšel v sozaložništvu Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML) ob 150-letnici rojstva velikega arhitekta.

Knjigo leta boste izbrale bralke in bralci z glasovanjem na spletni strani sejma.
Glasujete lahko do petka, 25. 11., do 10. ure, razglasitev knjige leta pa bo v petek ob 15. uri na Glavnem odru 38. Slovenskega knjižnega sejma.

Naj vas še spomnimo, da je plod sodelovanja neprekosljivega scenaristično-risarskega dvojca tudi že nagrajena stripovska biografija Ivan Cankar: podobe iz življenja, ki je bila za knjigo leta proglašena leta 2018. Obe priljubljeni izdaji, ki sta doživeli že več ponatisov, bosta na voljo tudi na naši sejemski stojnici!

Glasujte za našega Plečnika!


NE ZAMUDITE: PODRISOVANJA STRIPOV
Na sejmu se bomo družili tudi z našimi avtorji, ki bodo svoje stripe tudi podrisovali!

ZORAN SMILJANIĆ
torek, 22. 11., 13.00–14.00 // Stripovski kotiček
Priljubljeni stripovski biografiji Plečnik (in pika) ter Ivan Cankar: podobe iz življenja dobite seveda na naši stojnici!

JAKOB KLEMENČIČ
petek, 25. 11., 18.00–19.00 // Stripburgerjeva stojnica
Podrisuje čisto svež zgodovinsko-pustolovski strip Trojno gorje!

MARTIN RAMOVEŠ
nedelja, 27. 11., 15.00–16.00 // Stripburgerjeva stojnica
Podrisuje švercarsko-poetični poljanski vestern Kontrabantarji, na naši stojnici pa najdete tudi zadnje izvode njegovih starejših stripov – Roba, Astronome in Nesojene kavboje!

V nedeljo, 27. 11. se bo ob 16.00 na Pisateljskem odru odvil tudi pogovor o stripu Kontrabantarji z Martinom Ramovešem in soscenaristom stripa Janezem Ramovešem, ki ga bo vodil Boštjan Gorenc – Pižama (organizator: Društvo slovenskih pisateljev). Vabljeni!

 

Sejem je odprt od torka do sobote od 9.00 do 20.00, v nedeljo pa od 9.00 do 18.00.
Vstop na sejem je prost, za obiskovalce je organiziran tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP, kupon zanj dobite tukaj, več o popustu na vozovnico za vlak pa izveste tukaj